8 причини успешните хора да избират да носят едно и също нещо всеки ден

Тези, които приемат минималистичните принципи за своя гардероб имат и по-висока производителност, подложени са на по-малко стрес, по-малко разсейване, по-малко разходи и повече мир.

Движението на капсулата гардероб продължава да набира скорост. Тук са адресите на фирми, които да помогнат не само за разчистване на гардероба, но и за извозване на стари мебели, почистване на мазета и тавани и още много:

EVROSONDA.COM – ръчна сонда за вода;

EVRO5.COM – почистване на мазета и тавани от всякакво задръстване;

DEPO.BG – извозване на стари мебели в региона и околностите.

Бърза мода заслужава критика. И предвид факта, че нашата култура има непрекъснато променящите се модни тенденции преследването й налага и непрестанно разчистване от всичко старо.

Много хора, които прилагат минималистични принципи за своята мода.

Много хора извън движение остават скептично настроени. Те се чудят защо някой умишлено би избрал да носи еднакви дрехи всеки ден, особено когато финансовият ресурс не е под въпрос.

Ако се чудите защо някои успешни хора избират да носят еднакви дрехи всеки ден или избират по-опростен гардероб, тук са 8 убедителни причини:

  1. По-малко решения. За хората, които вземат важни решения всеки ден, намаляването на броя им с едно какви дрехи да избера за деня освобождава тяхното психическо пространство и дарява по-добра производителност през целия ден.
  2. Губят по-малко време. Подготовка на сутринта стана по-лесно, по-бързо и по-ефективно когато решението какво да взема от гардероба е ясно.
  3. По-малко стрес. Всяка нова дреха или не експериментирана комбинация може да ви докара усещане за стрес. Например явявайки се на важно събитие, облечени в току-що закупена нова дреха или наобличано съчетание от две стари дрехи в гардероба, може да внесе емоции на несигурност, от това как изглеждате. Спестете си тези главоболия и насочете вниманието към същността на срещата/събитието.
  4. По-малко загуба на енергия.

Не само, че големият гардероб изискват вземане на множество решения, но също така изискват повече поддръжка. Заложете на по-лесно пране и съхранение.

  1. По-малко възможности за избор ще ви накарат да се чувствате по-добре. Лесно, гъвкаво и винаги, заедно. Това е обещанието и възможност да продължите да растете.
  2. Приемането на навика, облечен в униформа е класификация, която вече не се прилага, но въпреки това работи от времето, когато учениците бяха задължавани да ходят с униформи.
  3. По-малко разходи. Нашите помещения са пълни с дрехи и обувки, които понякога и рядко се носят. Средната американско семейство харчи $ 1700 за дрехи годишно. През 1930 г. средната американка разполагала с девет тоалета. Днес тази цифра е 30 -он за всеки ден от месеца.

Дневният гардероб с емблематична униформа премахва голяма част от отпадъците и разходите от проба-грешка. Тук говорим за дрехи през цялото време които загубват стойност, а по-късно когато се завърнат на мода са остарели или изгубили жизнеността си.

  1. Повече мир. Ние сме общество удавяно в своите владения. Хората търсят свобода и нови решения. Нищо чудно, че капсулата гардероб продължава да расте.

Тези, които приемат минималистични принципи за своя гардероб откриват своята по-висока производителност, по-малко стрес, по-малко разсейване, по-малко разходи за лихви и повече мир.

Може би е време да го даде пробвате тяхната тактика.