Цяла торба с етерични масла в борбата за красиво тяло

Знаете ли, че растенията могат да изолират етерични масла. Тези вещества са много популярни в съвременната козметология. Етеричните масла се използват не само в козметология, тяхното дълго представяне се помни и като лечение на заболявания.

За цялостна грижа се препоръчва след ексфолиране с ексфолиант душ-гел, а след това да се нанасят етерични масла за подхранване.

Етерично масло от портокал – важен компонент приеман от козметолози за премахне на целулита. Много жени не са наясно с този проблем от първа ръка, но не всеки знае, че оранжевото масло подобрява лимфния поток, активира кръвообращението.

Както знаете, целулит задейства метаболитно нарушение и портокаловото масло помага за ускоряване на метаболизма, това се отразява на мастна тъкан, което допринася за разграждането на мазнините. Освен това, когато се втрива в кожата, малките кръвоносни съдове повишава еластичността на кожата и твърдостта. След използване на портокал Етерично масло кожата става мека и копринена.

Известно допълнение към използването на оранжево масло е и неговия лечебен аромат, който влияе положително на нервната система. Вдишването на аромата на портокал, помага на хората да се отърват от стреса, нервността отшумява, сънят става по-пълноценен.

Как да използвате етерично масло от портокал срещу целулит?

Ако желаете, можете и онлайн да направите салон за красота у дома. Особено ефективна рецепта е да се използвате две супени лъжици мед към пет капки етерично масло от портокал. Желателно е да се направи веднага след вземане на душ или плуване. Втрийте маслото в проблемните области с лек масаж, а след това увийте фолио крака с топла кърпа. С времето се забелязват и първите положителни резултати.