Къде да изхвърлим строителни отпадъци

В последните години в България много се затегнаха законите касаещи складирането и изхвърлянето на строителни отпадъци. Особено валидно е това след влизането ни в Евпорейския съюз. Това е много добре и особено ако действително се спазват тези ограничения и забрани.

На областно ниво РИОСВ или регионална инспекция по околна среда е институцията, чийто инспектори следят за спазването на забраните. Преди години можеше да се видят изхвърлени отпадъци както строителни така и битови на най-различни места. Да, обаче сега това не се случва, защото санкциите и глобите за това са доста солени.

Обикновено фирмите за почистване на мазета и тавани в София са запознати много добре с този факт. Няма да е лошо ако на вас ви се налага някакво подобна дейност да се информирате и вие. Не е възможно или поне е нередно след, като сте извършвали ремонти и почистване на строителни отпадъци да ги изхвърлите в или пред контейнера за битови отпадъци.

Най-добре е след приключване на ремонта било той на банята, кухнята или пък тавана или мазето да складирате като за начало отпадъците. Т.е хубаво би било да си закупите чували и да ги съберете в тях. Така ще ви е по-удобно за транспортиране и пренасяне. От друга страна трябва да знаете, че строителните отпадъци не могат да се транспортират открити. Възможно е да ви санкционират ако го правите.

Има определени изисквания за транспорта. Но хората работещи във фирмите за почистване на мазета и тавани в София знаят това. Ако вие смятате, че можете да се справите, без да искате помощ от подобни фирми то поне може да се поинтересувате за начините и местата за транспортиране на подобрен вид отпадък.

В последните години много усилено започнаха строителни дейности не само в София, но и в други големи градове и курорти особено по морето. Можете да си представите какво ще се случи ако всички тези строителни отпадъци се изхвърлят безразборно. Именно за това са ограниченията и законите в тази насока.

Ако не желаете да се възползвате от услугите на фирми: http://kamion.bg/pochistvane-na-mazeta-i-tavani-088-700-4000 за почистване на мазета и тавани в София то поне можете да позвъните и да попитате къде можете да изхвърлите строителните отпадъци. Не вярвам да откажат да ви информират. А, това е изключително важно.