Замърсяването в домовете – откъде се появява и как да се справим

Замърсяването от външната страна, включително автомобилни газове от гаража, преминават през вашите отворени врати и прозорци, нахлуват в дома ви през отвори.

Хората, които имат проблеми с дишането като астма са по-податливи на ефектите от замърсители на въздуха на закрито. Всеки замърсител съдържа свой собствен списък от нежелани реакции. Някои  замърсители като въглероден окис стават силно концентриран в рамките на дома. Вижте за избор на климатици дд трейд марка Hitachi RAK35PSB/RAC35WSB PREMIUM 2014. Те са едно разумно решение за съвременния дом.

Какво можете да направите, за ограничаване на замърсяването на въздуха в затворени помещения:

>> Винаги спазвайте стриктна лични хигиенни и почистващи продукти, които нямат състав от вредни токсини. Това е много важно за вашия дом, както и цялостното почистване и поддържане на дома.

>> Ако живеете в по-стара къща, се уверете, че в помещенията няма азбест или олово, или боя, особено когато ремоделирате дома.

>> Не използвайте пестициди в закрити помещения.

>> Гледайте за влага в области като мазето. Уверете се, че не оставяте килими, пердета или кърпи мокри в затворени и тъмни помещения.

>> Изберете въздушен филтър с подходящ рейтинг и го подменяйте редовно.

>> Димът трябва да отива на открито, вместо да остава в дома ви. За целта в кухнята, където има много пара и мазни отделяния във въздуха при готвене поставете параловител (абсорбатор за въздух).

>> Проверете дали нагреватели за газово захранване функционират правилно и се уверете, че пламъкът им е син.

>> Почиствайте вашия комин годишно.

>> Използвайте филтър на прахосмукачката, който също да сменете и почиствате редовно.

>> Грилът ползвайте извън вашия гараж или къща. По-добре е на открито.

>> Не затваряйте вратата на гаража, когато колата е все още работи.

Научете повече тук: http://fjallarr.eu

Разгледайте интересна информация от този адрес: http://natasharo.eu

Това: http://franzde.eu може да ви е от полза

Активиране в себе си знанието, за замърсяването на въздуха в помещенията и как можете да се борите с него. Започнете първата стъпка с проветряване на затворените помещения. Само така ще останете по-здрави.